Grup Üyeleri

Nilgün Karatepe Yavuz, Prof. Dr.
B.Filiz Şenkal,Prof. Dr.
Fahrettin Yakuphanoğlu, Prof. Dr.
Reha Yavuz,Prof. Dr.
Yeşim Hepuzer Gürsel, Prof. Dr.
Nesrin Altınsoy, Prof. Dr.
Adem Tekin, Prof. Dr.
Osman Eksik, Dr.
Ebru Acuner Türet, Dr. Öğr. Ü.
Zeynep Dalkılıç, Kimyager
Fatma Çolak, Doktora Öğrencisi
Fereshteh Ordokhani, Yük.Lis. Öğrencisi
Rüya Atlıbatur, Yük.Lis. Öğrencisi

Temel Araştırma Konuları

Karbon Nanotüp Teknolojileri ve Uygulamaları (Elektrokimyasal ve fotovoltaik uygulamalar)
Aktif Karbon Teknolojileri ve Uygulamaları (Gaz ve sıvı faz uygulamaları)
Karbon Ayak İzi ve Uygulamaları
Hidrojen Teknolojileri (Üretim, depolama)

CRG'nin Amacı

Ülkemizde karbon nano malzeme üretimi ve kullanımı konusunda belirli ölçüde bilgi birikimi olmakla birlikte, halen önemli bir altyapı eksikliği de bulunmaktadır. Bu konuyla ilgili olarak malzeme üretimi ve geliştirilmesi, hidrojen depolama konusunda ve diğer alanlarda kullanılması, konuyla ilgili yetişmiş insan gücünün arttırılması gibi temel problemlerin bir an önce çözülmesi, dünya bilim ve teknolojisiyle yarışabilmenin vazgeçilmez parametreleri olarak gözükmektedir. Karbon Yapılı Malzemeler ve Uygulamaları Araştırma Grubu (CRG); hidrojenin depolanması sürecinde kullanılan yerleşik teknolojilerin yerini alabilecek ve farklı alanlarda da (Li-iyon piller, fotovoltaik sistemler, çok amaçlı sensörler, veri depolama aygıtları, yassı panel ekranlar, filtre membranları, çipler vb.) kullanılabilecek çeşitli üstünlükleri barındıran karbon yapılı malzemelerin geliştirilmesini hedeflemektedir.

Bu çerçevede CRG; karbon nanotüp, aktif karbon, templated karbon ve kompozit malzemeler (polimer ve inorganik malzemeler ile) gibi karbon yapılı malzemelerin üretimi, karakterizasyonu, kullanılan alana göre modifikasyonları ile hidrojen depolanması, Li-iyon pil ve fotovoltaik sistemlerde hem teorik ve hem de uygulamalı araştırma ve geliştirme çalışmaları yürütmektedir.